Parkwind NV koopt geplande offshore windpark Arcadis Oost 1

| 15 mei 2018

Enkele maanden geleden heeft de Duitse projectontwikkelaar KNK Wind GmbH de tender gewonnen voor het offshore windenergieproject Arcadis Ost1 in de Duitse Oostzee.

KNK Wind GmbH werd nu overgenomen incl. de projectrechten voor Arcadis Ost1 door Parkwind NV, de Belgische ontwikkelaar en exploitant van offshore windparken. De locatie van Arcadis Ost1 ligt 19 km ten noordoosten van Kap Arkona, het meest noordwestelijke punt van het Duitse eiland Rügen.

Volgens het oorspronkelijke plan zullen 58 windturbines met 6 MW vermogen worden geplaatst, in totaal 348 MW. Arcadis Ost1 zal 2021 operationeel zijn. Parkwind NV exploiteert in de Belgische Noordzee de windparken Belwind, Northwind en Nobelwind met een totaal vermogen van 546 MW.

Daarnaast zal in de Belgische Noordzee met Northwester2 een vierde Belgische offshore windpark van Parkwind NV in 2020 met 224 MW operationeel zijn. In de Ierse zee bezit Parkwind NV de projectrechten voor het geplande offshore windpark Oriel. Oriel zal 2020 operationeel zijn met 330 MW vermogen.

Bron: www.windbranche.de

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.