Partnerschap Vestas en MHI bezegeld

| 15 december 2020

© MHI Vestas

Vestas en Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI) hebben de overeenkomst, waarbij Vestas alle aandelen van MHI in de joint venture MHI Vestas Offshore Wind verwerft bezegeld. De beide partijen kondigden de plannen hiervoor eind oktober dit jaar aan.

Met de overname van de aandelen brengt Vestas de offshore activiteiten terug naar het bedrijf. Met het tekenen van het contract neemt MHI daarnaast 2,5 procent aandeel in Vestas en zal worden voorgedragen voor een zetel in de Raad van Bestuur van Vestas.

De overeenkomst is ook goedgekeurd door de relevante autoriteiten. Hiermee kan de integratie van Vestas en MHI Vestas Offshore Wind nu versnellen. De partijen hopen de organisatorische integratie tegen 1 februari 2021 te voltooien.

Naast de organisatorische integratie van Vestas en MHI Vestas Offshore Wind en het creëren van een gedeelde werkcultuur zullen Vestas en MHI een joint venture voor windenergie oprichten in Japan en het partnerschap binnen groene waterstof onderzoeken.

Management
Als onderdeel van het integratieproces hebben ook een aantal senior leiders binnen de bedrijven een nieuwe functie toegewezen gekregen. Zo wordt Johnny Thomsen, momenteel CEO van MHI Vestas Offshore Wind, per 1 februari 2021 Group Senior Vice President, Head of Global Offshore Commercial. Hij rapporteert aan Vestas ‘Chief Sales Officer, Juan Araluce. Flemming Ougaard, momenteel Head of Global Offshore Service & Construction, wordt Senior Vice President, Head of Global Offshore Service & Construction. Ougaard rapporteert aan Juan Araluce en Vestas ‘Chief Service Officer, Christian Venderby.

Tags: , , , ,

Category: Windmolens

Reacties zijn gesloten.