Raad Aa en Hunze staat achter kort geding over windpark Veenkoloniën

| 15 oktober 2015

De gemeenteraad van Aa & Hunze is akkoord met voorstel om een kort geding aan te spannen tegen het Rijk met als doel om de regie over de windturbines in de Veenkoloniën weer terug te halen naar de provincie.

Henk Kamp (minister van Economische Zaken) kwam op 11-9-15 met een inpassingsplan. Een beschrijving hoeveel en waar de windturbines geplaatst gaan worden. Volgens Kamp moeten de voorstellen voor windparken gezien worden als 1 geheel. En daarom moet het Rijk de regie voeren over de plaatsing van de windturbines. De gemeente stuurt een brief met bezwaren uit Aa en Hunze en kondigt een kort geding aan. Dit meldt RTV Drenthe.

Maar volgens een advocaat die de gemeente Borger-Odoorn adviseert gaat het om meerdere initiatiefnemers, waardoor de provincie zelf zou mogen beslissen over de windmolens in de Veenkoloniën. 

Met het kort geding hoopt wethouder Co Lambert meer invloed uit te kunnen oefenen op het aantal windmolens en de locatie. De gemeenteraad van Borger-Odoorn beslist donderdagavond over het kort geding. De provincie Drenthe doet niet mee met het kort geding.

 

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.