Raad van State buigt zich over beroepen windpark Wieringermeer

| 15 januari 2016

De Raad van State heeft op 12/13 januari ingediende beroepen op het Rijksinpassingsplan en besluiten en vergunningen voor windpark Wieringermeer behandeld. Daarnaast werden ook besluiten en vergunningen voor windpark Wieringermeer besloten. 

 

De Staatsraden – zoals de rechters van de Raad van State worden genoemd – stonden uitgebreid stil bij geluid en slagschaduw; ingewikkelde onderwerpen waar veel mensen zich zorgen over maken. Op 13 januari kwamen straalpaden, privaatrechtelijke belemmeringen en de verplaatsing van het zweefvliegveld aan bod.

De Staatsraden vroegen betrokkenen, indieners van beroepen, in enkele gevallen om specifieke toelichting waarna de betrokken overheden en initiatiefnemers gelegenheid kregen tot verweer of uitleg. Dat gaf zeker de indruk dat zorgvuldig te werk werd gegaan.

Vanwege de omvang en de complexiteit van de zaak, neemt de Raad van State de tijd voor de behandeling van deze zaak. We hopen dat de uitspraak binnen twaalf weken volgt. Natuurlijk houden wij u op de hoogte.

 

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.