Royal IHC tekent LOI voor levering eerste Jones Act kabellegschip voor offshore windenergie

| 15 april 2024

Kalypso Offshore Energy, LLC (Kalypso), een opkomende aannemer voor de offshore windindustrie in de VS, heeft een Letter of Intent (LOI) getekend met de Nederlandse maritieme technologiespecialist Royal IHC voor het ontwerp en de levering van Amerika’s eerste kabellegschip (CLV) voor offshore wind gebouwd op Amerikaanse bodem.

De CLV van 5.000 ton is ontworpen om te voldoen aan de Jones Act-normen, zodat de Amerikaanse wetgeving voor binnenlandse maritieme handel wordt nageleefd. Dit nieuwe geavanceerde schip biedt veilige, veelzijdige en efficiënte kabellegdiensten, waaronder installatie-, reparatie- en onderhoudsmogelijkheden.

De CLV heeft een totale lengte van 114,82 m en een breedte van 23,45 m. Het schip is uitgerust met twee carrousels met dubbele productielijnen voor offshore kabelinstallatie, een aangepast opslag- en handelingssysteem voor CPS, een speciaal afgesloten kabellasgebied voor kabelverbindingen en reparaties, een kraan met hefboomcompensatie met een capaciteit van 100 metrische ton voor offshore constructie en een mogelijkheid voor jet trencher aan boord.

Deze samenwerking markeert een belangrijke stap in het bereiken van Kalypso’s missie om een lokale, ervaren oplossing te bieden voor de kabellegsector van de Amerikaanse offshore windindustrie.

Kalypso en Royal IHC zullen nauw blijven samenwerken om de contract-, engineering- en constructiedetails af te ronden. Bron: Kalypso

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.