SDE+ 2012: Al 2 miljard euro projecten ingediend

| 15 maart 2012
bron: Rijksoverheid

Er zijn voor dit jaar 489 nieuwe initiatieven ingediend bij de stimuleringsregeling voor de productie van duurzame energie (SDE+), vooral op het gebied van zonne-energie, mestvergisting en aardwarmte. Met de initiatieven kan genoeg energie worden opgewekt voor het verbruik van 250.000 huishoudens.

Nieuwe banen

Voor de SDE+, die 13 maart 2012 werd opengesteld, bestaat veel animo. Er is voor dit jaar nu al € 2 miljard aan projecten ingediend. Ondanks het groot aantal aanvragen is het niet zeker dat met de aanvraagde projecten het beschikbare budget van €1,7 miljard wordt overschreden.

‘Dit levert duurzame energie én nieuwe banen op,’ zegt minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I). ‘Met de projecten die dit jaar worden gehonoreerd kunnen 2000 mensen aan de slag.’

Inschrijven voor zo laag mogelijk subsidiebedrag

De regeling is zo opgezet dat projecten voor een zo laag mogelijk subsidiebedrag inschrijven.’Daardoor is de belastingbetaler circa € 3 miljard goedkoper uit dan bij de oude regeling,’aldus Verhagen. In 2012 krijgen producenten voorrang als ze genoegen nemen met een subsidie van maximaal 7 eurocent/kWh voor elektriciteit, 48,3 eurocent/Nm3 voor groen gas en 19,4 euro/GJ voor warmte.

Klik hier voor meer informatie

Category: SDE 2012 Subsidie, Windenergie

Reacties zijn gesloten.