Siemens – Gamesa concentreert zich offshore op direct-drive windturbines

| 15 januari 2018

De fusie tussen Siemens Windpower en Gamesa begin 2017 betekende dat in het nieuwe bedrijf twee productlijnen van offshore windturbines aanwezig waren: de Siemens direct-drive productlijn met als laatste ontwikkeling de SWT 8/167 met 8 MW vermogen en 167m rotordiameter en de Gamesa productlijn met tandwielkast met als laatste ontwikkeling de AD 8/180 met 8 MW vermogen en 180m rotordiameter.

AD is de afkorting van Adwen, een enkele jaren bestaande joint venture voor offshore windenergie tussen Gamesa en de Franse producent van kerncentrales, Areva. Na een aantal jaren trok zich Areva weer uit de joint venture terug. De AD 8/180 was de bij voorkeur geplande windturbine voor 3 Franse offshore windparken met in totaal 1500 MW vermogen.

Kort geleden heeft Siemens – Gamesa besloten zich offshore op direct – drive windturbines te concentreren en de verdere ontwikkeling van de AD 8/180 niet te continueren. In het kader van de geplande toepassing van de AD 8/180 voor Franse offshore windparken werd met de Franse overheid ook afspraken gemaakt over werkgelegenheid door lokale productie.

Siemens – Gamesa heeft nu bevestigd dat deze afspraken door de vervanging van de AD 8/180 door de SWT 8/167 niet in het geding zijn. Daardoor was de overheid bereid deze verandering te accepteren.

Bron: www.windbranche.de

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.