Siemens Gamesa neemt nieuwe gondel assemblagefaciliteit in Taiwan officieel in gebruik

| 15 september 2021
Siemens Gamesa neemt nieuwe gondel assemblagefaciliteit officieel in gebruik

Bron: Siemens Gamesa

Siemens Gamesa heeft op 14 september 2021 officieel zijn eerste gondel assemblagefaciliteit in Taichung, Taiwan in gebruik genomen. Dit is de eerste gondelassemblage faciliteit van Siemens Gamesa buiten Europa. 

De ceremonie werd bijgewoond door centrale en lokale overheidsinstanties en partners uit de windindustrie. Begin augustus 2021 werd de allereerste lokale offshore windturbine gondelassemblage in Taiwan voltooid. De faciliteit zal nu reguliere activiteiten starten. 

Azië-Pacific regio

De gondel assemblage faciliteit in Taiwan is bedoeld om de snelgroeiende Azië-Pacific regio te dienen. Siemens Gamesa heeft in Taiwan 2 GW aan vaste orders en nog eens 1 GW als voorkeursleverancier.  Zo kreeg Siemens Gamesa in januari 2019 de order om 111 SG 8.0-167 DD offshore windturbines te leveren aan Ørsted’s Greater Changhua 1 & 2a projecten. Het windpark komt op een afstand van 35 – 50 km van de kust van Changhua County komt te liggen. Het park moet in 2022 gereed zijn en zal daarmee het eerste grootschalige en offshore gerealiseerde offshore windproject in Taiwan zijn. Deze order versnelde de ontwikkeling van, de nu in gebruik genomen, offshore gondel assemblage faciliteit.

Christy Wang, General Manager van Ørsted Taiwan, merkt op: ‘’De ingebruikname van vandaag is een uitstekend bewijs dat we verder gaan dan de lokale-inhoud vereisten. We zijn verheugd dat deze belangrijke projectmijlpaal voor onze Greater Changhua 1 & 2a Offshore Windparken is gerealiseerd.’’

De faciliteit staat op een perceel van meer dan 30.000 vierkante meter en wordt momenteel gebruikt voor gondelassemblage, testen, opslag, kantoorgebouwen en buitenopslag. De bouw begon in April 2020 en werd voltooid in het derde kwartaal van dit jaar. Siemens Gamesa ondersteunt lokale offshore wind professionals en focust op het ontwikkelen van hun vaardigheden om aan de wereldklasse productienormen te voldoen. Dit doet Siemens Gamesa samen met het Metal Industries Research & Development Centre. Bron: Siemens Gamesa

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.