Start aanvoer turbinecomponenten voor windparken Egchelse Heide en De Kookepan

| 15 maart 2021
transportroute windpark egchelse heide

Bron: Windpark Egchelse Heide

Vanaf begin deze week starten de eerste transporten van de grote turbinecomponenten naar Windpark Egchelse Heide en Windpark De Kookepan. De initiatiefnemers van beide windparken hebben voor hetzelfde type windturbine gekozen en volgen dezelfde transportroutes. De windparken zullen naar verwachting beiden in Q2 2021 gereed zijn.

De windturbines voor Windpark Egchelse Heide en De Kookepan worden geleverd door Enercon. De Duitse turbineproducent levert in totaal 8 turbines van het type E-138 EP3 E2 met een ashoogte van 131 meter, een rotordiameter van 138 meter, een tiphoogte van 200 meter en een vermogen van 4,2 MW. De transporten kunnen een lengte tot wel 75 meter hebben en worden veelal in de nacht uitgevoerd. De eerste aanvoer komt bij Windpark Egchelse Heide.

Windpark Egchelse Heide

Windpark Egchelse Heide is gesitueerd ten zuiden van de kernen Egchel, Panningen en Beringe in de gemeente Peel en Maas. Drie lokale agrariërs namen samen met Coöperatie Peel Energie, de Aelmans Adviesgroep en Green Trust Consultancy het initiatief. In het park komen 5 windturbines met een gezamenlijk opgesteld vermogen van 21 MW. In september 2020 ging de eerste heipaal in de grond. In januari 2021 was het eerste fundament gereed. Ondertussen zijn alle fundamenten gereed en ook het inkoopstation voor verbinding met het Enexis netwerk. Het project gaat nu een nieuwe fase in: dat van de opbouw van de windturbines. Als eerste wordt de turbine op locatie 5 bij de Preuskesdijk opgebouwd. De kraan staat al klaar, zo meldden de initiatiefnemers vandaag. Het park zal naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar in bedrijf worden gesteld.

Windpark de Kookepan

Initiatiefnemer van Windpark De Kookepan ten Noordwesten van het dorp Neer is de coöperatie Leudal Energie. Drie Enercon turbines van hetzelfde type als die van Egchelse Heide komen in lijnopstelling te staan. In april 2020 kreeg het coöperatieve project groen licht van de Raad van State en in november werd de eerste heipaal geslagen.

 

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.