Swire Blue Ocean en Vattenfall tekenen contract voor transport en installatie van windturbines Hollandse Kust Zuid 3&4

| 15 januari 2020

(l)Mats Vikholm, Head of Wind Farm Design, Vattenfall en (r) Mikkel Gleerup, CEO, Swire Blue Ocean. ©SBO

Vattenfall en Swire Blue Ocean hebben op 14 januari het contract getekend voor de transport en installatie van de windturbines van het offshore windpark Hollandse Kust Zuid. De Deense operator zal hiervoor haar installatieschip ‘Pacific Osprey’ inzetten.

Vattenfall kondigde een half jaar geleden, na het winnen van de tender van het windpark, al aan dat het Swire Blue Ocean geselecteerd had voor deze activiteiten. Swire Blue ocean was ook al betrokken in de tenderfase. Gisteren vond de definitieve contracttekening plaats. In het windpark komen ongeveer 140 windturbines van Siemens Gamesa te staan. Deze nieuwe generatie direct-drive windturbines zijn in staat om 11 MW aan vermogen te genereren.

De Pacific Osprey is 1 van de weinige schepen die in staat is deze turbines te installeren. Het schip heeft een dek van  4.300 m2. De kraan krijgt een upgrade waarbij de giek met 15 meter wordt verlengt. Het hefvermogen van de kraan zal 1.200 t zijn. Swire Blue Ocean meldt dat het ongeveer een jaar nodig zal hebben voor de werkzaamheden.

Tags: , , , , ,

Category: Offshore windparken, Offshore Windparken, Onshore windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.