Veilig wegkomen met de Evacuator Click en Go systeem

| 15 januari 2016

Het niet op tijd of niet snel kunnen evacueren door monteurs die aan het werk zijn in windturbines is een hot issue. De monteurs moeten vaak via een trap naar beneden of ze moeten gebruik maken van traditionele afdaalsystemen om zichzelf in veiligheid te brengen. Maar gelukkig zijn er redmiddelen binnen handbereik om de veiligheid van collega’s of werknemers te garanderen. De zogenaamde EVACUATOR maakt evacueren binnen enkele seconden kinderlijk eenvoudig, Click and Go !

De Evacuator is een vooraf-geïnstalleerd afdaal-systeem waarvan de veiligheidshaken al klaar hangen bij elke noodluik van de windturbine. Meerdere monteurs kunnen tegelijkertijd hun veiligheidsharnas aan dezelfde veiligheidshaak aanklikken. Na het aanklikken zijn ze klaar om af te dalen (Click and Go). De Evacuator werkt geheel automatisch met een afdaalsnelheid van 1 meter per seconde. In luttele seconden staan de monteurs weer veilig met beide benen op de grond.

Nu is het nog zo dat monteurs van windturbines — voordat ze kunnen ontsnappen uit de Nacelle van een windturbine — gebruik moeten maken van de traditionele afdaalapparaten ook wel rescue-kits genoemd.  Het probleem van deze traditionele afdaalsystemen is dat de monteurs in benarde en levensgevaarlijke situaties waar elke seconde telt eerst moeten gaan zoeken naar deze rescue-kits.

Vervolgens moeten ze deze rescue-kits klaar maken en installeren voordat ze überhaupt af kunnen dalen.  Doordat deze tijdrovende afdaal-systemen op touw gebaseerd zijn, is er nog altijd de kans op knopen in het touw met alle gevolgen van dien.

De revolutionaire Evacuator rekent af met al deze problemen. De Evacuator is getest en gecertificeerd door DEKRA Germany , EN341.

Het gespecialiseerde bedrijf in hijs- en heftechniek Mennens in Nederland vertegenwoordigd de Evacuator in alle opzichten.  Mocht u geïnteresseerd zijn in aanschaf of wilt u distributeur worden van de Evacuator in binnen- of buitenland neem dan contact op met Mennens in Dongen (jan-willem.larmit@mennens.nl of Joep.Bremer@Mennens.nl  www.Mennens.nl.Mennens is onderdeel van de Certex Group ( www.Certex.net)

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.