Vestas wil nieuwe bladenfabriek voor offshore windturbines bouwen in Polen

| 15 januari 2024

De Deense windturbinefabrikant Vestas kondigde eind vorige week aan dat het een nieuwe bladenfabriek voor offshore windturbines wil bouwen in Szczecin, Polen.

De fabriek gaat bladen produceren voor Vestas’ vlaggenschip, de V236-15.0 MW offshore windturbine, en zal naar verwachting in 2026 operationeel zijn. De nieuwe fabriek is gepland op een locatie in het noorden van Szczecin, welke Vestas in februari 2023 heeft verworven. De locatie ligt dicht bij het eiland Ostrów Brdowski in Szczecin.

Hier heeft Vestas ook het plan om een assemblagefabriek voor gondels te bouwen. Samen zouden zij goed zijn voor 1.700 directe banen in 2026.

De nieuwe fabrieken zijn gepland om aan de Europese en tot op zekere hoogte aan de wereldwijde vraag te voldoen en spelen een cruciale rol in de ondersteuning van Polen en de Europese markt en industrie voor offshore windenergie. Met de twee nieuwe fabrieken in Szczecin en de reeds bestaande Vestas-fabrieken zal Vestas naar verwachting binnenkort meer dan 2.500 mensen in Polen in dienst hebben.

De strategie van Vestas voor de productievestigingen is om prioriteit te geven aan markten waar op lange termijn zekerheid bestaat over de marktomstandigheden. Bron: Vestas

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.