Drie windturbines Windpark Koningspleij gereed

| 15 december 2021
Vier windturbines Windpark Koningspleij gereed

Bron: Prowind LinkedIn

De laatste van drie windturbines van Windpark Koningspleij langs de Pleijroute (N325) staat. Op dit moment wordt er gewerkt aan de bekabeling van de turbines zodat deze getest en in bedrijf kunnen worden gesteld. 

Dit zal gemiddeld ongeveer één tot twee weken per windturbine duren. Als alle testen succesvol zijn afgerond kan worden gestart met proefdraaien. Naar verwachting kan de eerste turbine voor de kerstvakantie starten met proefdraaien.

De windturbines staan in een lijnopstelling langs de Pleijroute (N325).De turbines worden geleverd door Enercon. Ze zijn van het type E-115 EP3 met een tiphoogte van 177,5 m en een rotordiameter van 115.7 m. De vier windturbines hebben een totaal maximaal vermogen van ca. 17 MW. Eind oktober werden de eerste hijswerkzaamheden gestart.

Windpark Koningspleij

Windpark Koningspleij is een initiatief van Rijn en IJssel Energiecoöperatie, Prowind en Pure Energie. Drie van de vier windturbines zijn een burgerinitiatief. De vierde windturbine wordt ontwikkeld door Pure Energie.

Het windpark valt binnen het bestemmingsplan ‘Windpark en zonneveld Koningspleij’ voor 4 windturbines en een zonnepark van 8,5 hectare op Koningspleij Noord, aan de Arnhemse Kleefse Waard. Het windpark zal naar verwachting 34,5 miljoen kWh opwekken, dit is genoeg om het equivalent van 11.000 huishoudens te voorzien van energie. Bron: ProWind

Dit bericht is geupdate op 08-04-2022

Tags: , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.