Weinig animo bewoners voor rechtszaak Drentse windmolens

| 15 juni 2015

Dit blijkt uit een enquête welke onlangs is uitgezet i.v.m. de komst van een windpark in het Mondengebied in Drenthe. Deze enquête wees uit dat 77% tegen de komst van de windturbines is. Maar ook een zeer klein deel(150 tegenstanders) is bereid om juridisch een gevecht aan te gaan. 

Dit moeten er minstens 1.000 zijn. Het gaat er immers om het aannemelijk maken dat er geen draagvlak is”, aldus voorman Voshaart van de actiegroep  tijdens een druk bezochte informatieavond in het dorpsgebouw van Nieuw-Buinen.

“Draagvlak is belangrijk!” Mark Rutte riep dat onlangs over windmolens: ,,We moeten ze aanleggen op plekken waarvan de bevolking zegt: dat kan.” Verenigt u was daarom een klemmend beroep van  advocaat Yung Li. Ger Moes uit 2e Exloërmond was een van de aanwezigen die daar al gehoor aan gaf. Hij ontvluchtte zeven jaar geleden de drukte van Zoetermeer in de veronderstelling de rest van zijn leven in een woonboerderij aan het Zuiderdiep een oase van rust en ruimte aan te treffen. Maar als die windmolens er komen wordt mijn woongenot grondig verpest.

Zowel visueel als wat de productie van geluid betreft. Wie een half uurtje surft op internet komt er achter dat windenergie de grootste volksverlakkerij sinds mensenheugenis is”, zei hij. Moes doet een appel op zijn rechtsbijstandsverzekering. Dertien verzekeraars hebben inmiddels de garantie gegeven dat zo’n procedure is meeverzekerd. Wie geen rechtsbijstandsverzekering heeft, betaalt 121 euro om mee te kunnen procederen.

Platform Storm kan onmogelijk iedereen individueel benaderen. Daarom werd een klemmend beroep gedaan op aanwezigen om in eigen buurt als ambassadeur op zoek te gaan naar medestanders in de juridische strijd. Mr. Anne van Nus verklaarde namens het advocatenkantoor het juridische gevecht met vertrouwen tegemoet te zien. ,,Dat er fouten zijn gemaakt, daar ben ik van overtuigd. Dat zal de rechter altijd afwegen.”

windenergie horizon

Bron: Dagblad van het Noorden

 

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.