Zonneplan start energiebedrijf Slimme energie

| 15 november 2021
Zonneplan start energiebedrijf Slimme Energie

Bron: Zonneplan

Aanbieder van zonnepanelen Zonneplan is sinds vandaag, 15 november, ook een energiebedrijf. Onder de naam ‘Slimme energie’ biedt het bedrijf stroom en gas aan tegen uur- en dagprijzen om de consument te stimuleren vooral hernieuwbare bronnen te benutten.

Het in Zwolle gevestigde Zonneplan werkt al jaren aan een technologie waarmee het ‘momentane verbruik’ van stroom voordelig wordt. Directeur Paul van Klooster legt uit: “Heel plat gezegd moet het lonen om je vaatwasser of wasmachine overdag aan te zetten in plaats van ’s avonds. Dán schijnt de zon, dán waait de wind en dán is stroom grotendeels echt groen en bovendien vaak goedkoop.”

Zonneplan biedt een oplossing dat kan bijdragen aan het tegengaan van de overbelasting van het elektriciteitsnet, wanneer wind- en zonneparken hun stroom niet kwijt kunnen omdat er te weinig vraag is overdag.

Slimme uren

De gebruiker van Slimme energie ontvangt de zogeheten Zonneplan Connect. De Connect is een door Zonneplan ontwikkeld apparaat dat de consument in de slimme meter kan pluggen. Dit maakt communicatie mogelijk tussen de slimme meter en de Zonneplan app. Ook stuurt dit straks automatisch de Zonneplan laadpaal en thuisaccu aan, zo meldt Zonneplan.

Via de app ziet de gebruiker vooraf tijdens welke uren van de dag het aandeel wind- en zonnestroom het grootst is, de slimme uren. Aan die uren is een stroomprijs gekoppeld die alleen dat uur geldt. De gebruiker kan per dag, maand en jaar bijhouden in hoeverre hij/zij gebruik heeft gemaakt van de ‘slimme uren’ of dat er juist stroom is gebruikt op piekmomenten.

“Alleen jijzelf bepaalt in hoeverre je gebruikmaakt van groene stroom. Zet je standaard je apparaten ’s nachts aan, dan ben je hartstikke grijs bezig. Kies je bewust voor de middaguren, dan gaat het percentage ‘groen’ omhoog. De app laat je ook over een langere tijd zien hoe groen de stroom die je hebt verbruikt is geweest.” aldus van Klooster. Bron: Zonneplan

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.