BCT neemt windturbines Windpark Hazeldonk-West over van turbineleverancier

| 16 maart 2023
Heiwerkzaamheden Windpark Hazeldonk-West in volle gangBusiness Centre Treeport (BCT) heeft zijn twee windturbines in Windpark Hazeldonk-West overgedragen gekregen van windturbineleverancier Nordex.

Dit meldt Green Trust Consultancy dat zowel in de contract-, ontwikkel-, bouw-, als beheerfase betrokken is bij het project.

In Windpark Hazeldonk-West zijn 5 windturbines gebouwd: 2 door BCT, 1 door Eneco en 2 door Pure Energie. De windturbines staan in een rij-opstelling aan de westzijde van de A16.

BCT heeft, net als Eneco, gekozen voor windturbines van de Duitse fabrikant Nordex. Het gaat om het type N149. Deze windturbines hebben een ashoogte van 135 meter en een rotordiameter van 149 meter.

De windturbines voor Pure Energie worden geleverd door de Deense turbinebouwer Vestas. Het gaat om de Vestas V150 met een ashoogte van 135 meter en een rotordiameter van 150 meter.

Windpark Hazeldonk-West maakt onderdeel uit van het grotere project Energie A16 in West-Brabant. In totaal komen hier 28 windturbines, verspreid over de gemeenten Breda, Drimmelen, Moerdijk en Zundert.

Tags: , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.