Belgen kopen windpark Kreekraksluis uit Reimerswaal

| 16 juni 2015

De Belgische infrastructuurinvesteerders TINC Comm & DG Infra Yield hebben van energiebedrijf Delta het windpark Kreekraksluis voor €61 mln tot €68 mln gekocht.  Deze kopers hebben hierbij financiering gekregen van ASN Bank en ASN Groenprojectenfonds.

Het windmolenpark Kreekraksluis bevindt zich in de Zeeuwse gemeente Reimerswaal aan het Schelde-Rijnkanaal. In totaal beschikken de 16 windturbines over een vermogen van 40 MW, waarmee jaarlijks in de stroombehoefte van ruim 28.000 huishoudens kan worden voorzien.

Delta heeft het park, dat in 2012 operationeel werd, in eigen beheer ontwikkeld en blijft na de verkoop betrokken als operationeel beheerder van het windpark. Bovendien is met Delta een langjarige overeenkomst aangegaan voor de afname van de geproduceerde stroom.

De deelneming in het windmolenpark is voor TINC, dat in mei zijn debuut beleefde aan de Brusselse aandelenbeurs, de eerste op het gebied van windenergie in Nederland. Bestuursvoorzitter Manu Vandenbulcke: ‘De investering, die onmiddellijk een positieve bijdrage zal leveren tot het resultaat, past volledig binnen de strategie van TINC. Het betekent een verdere diversificatie van de investeringsportfolio.’

kreekraksluizen

Windpark Kreekraksluis verkocht aan Belgen

Bron: FD

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.