Bijlsma Constructies wint contract voor levering van interne platforms Windpark Fryslân

| 16 januari 2020

Symen de Boer (Bijlsma Constructies) en Cees Leenheer (Zuiderzeewind) ©WPF

Zuiderzeewind heeft het Friese bedrijf Bijlsma Constructies de opdracht gegeven voor de productie van de interne platforms voor Windpark Fryslân.

Bijlsma Constructies, specialist in staal, rvs en aluminium constructies, had vorig jaar tijdens een bedrijvendag dat door Windpark Fryslân was georganiseerd kennis gemaakt met het project. Het bedrijf gaat de interne platforms voor alle 89 windturbines produceren. De platforms bestaan uit twee verdiepingen en wegen 5000 kilo per stuk. De stroomkabels voor het windpark komen hier binnen en worden aangesloten op de schakelaar van de windturbine.

Bijlsma Constructies start in maart dit jaar met de productie en verwacht alle 89 platforms in juli 2020 klaar te hebben. Het werkt hierbij samen met een aantal andere Friese ondernemers zoals Visser Konstruktiebedrijf, en Straal & Coating Bakhuizen.

Windpark Fryslân wordt gebouwd in het noordelijk deel van het IJsselmeer ten zuiden van de Afsluitdijk nabij Breezanddijk. Het windpark gaat bestaan uit 89 turbines van Siemens Gamesa met een vermogen van 4,3 MW, die in een clustervorm worden geplaatst. Het park wordt gebouwd door Zuiderzeewind, een consortium van Van Oord en Siemens Gamesa Renewable Energy.

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Onshore windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.