BLIX Consultancy wordt onderdeel van AFRY

| 16 februari 2023

BLIX Consultancy kondigde vandaag aan dat het wordt overgenomen door AFRY, een Europese leider in engineering, ontwerp en advies. De partijen willen zo hun wereldwijde aanwezigheid en expertise in de de wereldwijde offshore en onshore windenergiesector versterken.

Met 19.000 experts op het gebied van infrastructuur, industrie, energie en digitalisering is AFRY toegewijd aan het versnellen van de overgang naar een duurzame samenleving. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Stockholm, Zweden, is actief in ongeveer 50 landen wereldwijd.

BLIX Consultancy is in 2009 in Utrecht opgericht door Albert van der Hem en Maarten Timmerman en biedt diensten die variëren van haalbaarheidsonderzoeken, projecten naar financial close brengen tot het assisteren tijdens de bouwfase. Sinds de oprichting heeft het bedrijf kantoren geopend in Taiwan, Zuid-Korea en Japan en heeft geholpen met de realisatie van meer dan 25GW aan groene (offshore) wind- en zonne-energie projecten.

Met de overname van BLIX breidt AFRY zijn competentie en adviesaanbod in de offshore en onshore windsector uit en kan het de gehele projectlevenscyclus bestrijken, van de vroege strategiefase tot de uitvoering en exploitatie van het windpark.

Albert van der Hem & Maarten Timmerman: “Deel uitmaken van AFRY geeft ons de mogelijkheid om voorop te blijven lopen in de energietransitie op de snelgroeiende wereldwijde markt voor duurzame energie. We zijn verheugd om AFRY’s aanwezigheid in Nederland, de Baltische staten en andere bloeiende landen in Oost-Azië te stimuleren en uit te breiden. We kijken ernaar uit om samen nieuwe markten te betreden en onze jarenlange expertise in offshore en onshore wind, offshore grids, systeemintegratie en natuurinclusief ontwerp aan te bieden.”

Hoofd Duurzame Energie en Thermische Energie, Afdeling Energie, AFRY – Peter Plug: “We zijn trots om zo’n ervaren team te verwelkomen met een sterke betrokkenheid bij het leveren van innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. De gedeelde waarden, competenties en ambities maken BLIX tot een belangrijke toevoeging aan het team en stellen AFRY in staat verder te gaan met haar strategie om een wereldwijde leider te zijn in de schone energietransitie.”

BLIX wordt vanaf maart 2023 geconsolideerd in AFRY.

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.