Boskalis bereikt mijlpaal met contract voor honderdste offshore windpark

| 16 januari 2023

Bokalift 2 © Boskalis

Boskalis heeft een transport en installatiecontract binnengehaald voor een omvangrijk windpark voor de kust van de Verenigde Staten. Met het contract wordt een bijzondere mijlpaal voor Boskalis bereikt, omdat dit het honderdste windparkproject op zee betreft waaraan het bedrijf de afgelopen tien jaar heeft gewerkt.

Boskalis zal onder meer het transport en de installatie van de turbinefundaties en elektriciteitskabels voor zijn rekening nemen, met de inzet van twee kraanschepen en diverse transport- en kabellegschepen. Het bedrijf heeft niet bekend gemaakt om welk offshore windparkproject het gaat.

De verwerving van dit project volgt op een drukbezet jaar voor Boskalis in de offshore windmarkt. De kraanschepen Bokalift 1 en 2, alsmede het valpijpschip Seahorse waren actief op diverse projecten in Taiwan en met de surveyvloot is bodem- en grondonderzoek uitgevoerd ten behoeve van diverse offshore windprojecten in de Verenigde Staten en Europa, alwaar Boskalis ook actief was met zijn kabellegschepen.

Peter Berdowski, CEO Boskalis: “Wij zijn trots dat wij met de verwerving van dit prachtige project de mijlpaal van ons honderdste windpark op zee hebben bereikt. Het illustreert de leidende rol die wij het afgelopen decennium in de offshore windmarkt hebben opgebouwd. In die tien jaar waren wij betrokken bij de realisatie van bijna de helft van alle offshore windparken wereldwijd, met uitzondering van China. Met onze combinatie van activiteiten op het gebied van waterbouw en offshore leveren wij een unieke bijdrage aan de mondiale energietransitie.”

Het Nederlandse bedrijf, met hoofkantoor in Papendrecht, kwam onlangs nog in het nieuws toen Berdowski in een interview op NPO Radio 1 liet weten dat het bedrijf overweegt om misschien Nederland te verlaten. Dit zou te maken hebben met een initiatiefwet voor verantwoord ondernemen dat ondernemen in Nederland complexer zou maken. Boskalis heeft nog geen besluit genomen.

Tags: , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.