Bouw windpark Den Tol gaat door

| 16 juni 2014

Windpark Den Tol bij Netterden kan worden gebouwd! De Raad van State heeft afgelopen week een positief besluit genomen in een rechtszaak. De Duitse NABU en Stichting TegenWind Netterden hadden beroepen ingediend met als doel het bestemmingsplan te schorsen.De beide organisaties vrezen negatieve effecten voor de kolganzen en de grutto’s, die veelvuldig voorkomen in het aangrenzende natuurgebied.

De RvS besloot echter dat het bestemmingsplan van kracht blijft en dat de voorbereidingen voor het park door mogen gaan. Initiatiefnemers zijn opgetogen over de heldere uitspraak en zien hun inspanningen om het windpark te realiseren beloond. 

De gemeenteraad heeft op basis van het milieueffectrapport op 28 nov. het bestemmingsplan Den Tol vastgesteld. Bovengenoemde partijen waren het er echter niet mee eens en tekenden bezwaar aan en hebben bij de rechter geprobeerd om het windproject te blokkeren. De gemeente zal op korte termijn de vergunningen verlenen.

Frank Simmes (1 van de initiatiefnemers) : “Met duidelijke steun van de rechter kunnen we vooruit. We zien dat onze zorgvuldige voorbereiding door de rechter gewaardeerd wordt. De windmolens komen er!” Initiatiefnemers hopen in 2015 alle voorbereidingen af te ronden en in 2016 te starten met de bouw van het windpark Den Tol.”

Het plan windpark Den Tol bestaat uit de bouw van 10 windturbines bij Netterden.

Windpark Den Tol

Bron: Raad van State

Tags: , , , ,

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Wereldwijd, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.