CIP start bouw van Canada’s grootste onshore windproject

| 16 november 2023

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), namens zijn Copenhagen Infrastructure IV (CI IV) fonds, is begonnen met de bouw van Buffalo Plains, een 495 MW windpark, gelegen in Vulcan County, Alberta in Canada.

CIP kocht Buffalo Plains in 2022 van ABO Wind. In totaal worden 83 windturbines van Siemens Gamesa geplaatst. Het gaat om de volgende twee types:

– de SG 6,6/170 met 6,6 MW vermogen, 170 m rotordiameter en 110,5 m ashoogte en

– de SG 5,2/145 met 5,2 MW vermogen, 145 m rotordiameter en 95,5 m ashoogte.

Borea, Canada’s toonaangevende bouwbedrijf voor hernieuwbare energie, zal verantwoordelijk zijn voor de bouw van het project. Amazon, het technologiebedrijf uit Seattle, Washington, heeft een stroomafnameovereenkomst getekend om 415 MW van de productie van Buffalo Plains af te nemen voor hun lokale activiteiten, waaronder het Amazon Web Services (AWS) datacenter en Amazon fulfilment centers, sorteercentra en afleverstations. De oplevering van het windpark wordt in december 2024 verwacht.

Buffalo Plains is CIP’s tweede succesvolle investering in Canada, na zijn investering in Travers Solar – Canada’s grootste zonne-energieproject – waarvan de bouw in 2022 werd afgerond. Buffalo Plains is een belangrijk onderdeel van de 29 GW+ portefeuille van duurzame opwekkingsactiva – waaronder offshore wind, onshore wind, zon-PV, batterijopslag, waterkracht met pompaccumulatie en transmissie – die CIP in ontwikkeling, bouw of exploitatie heeft in heel Noord-Amerika.

Norton Rose Fulbright en FIH Partners ondersteunden CIP bij de transactie. Bron: CIP

Tags: , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.