Consortium van Vårgrønn, Agder Energi en GIG neemt deel aan Noorse offshore wind tender

| 16 augustus 2021
Consortium van Vårgrønn, Agder Energi en GIG neemt deel aan Noorse offshore windenergie tender

© NVE

Een consortium van Vårgrønn, Agder Energi en Green Investment Group (GIG) neemt deel aan Noorse offshore windenergie tender. Het consortium richt zich op de tender voor het zeegebied Sørlige Nordsjø II.

Het Sørlige Nordsjø II-gebied is een van de twee gebieden die door de Noorse regering zijn opengesteld voor vergunningverlening voor de ontwikkeling van offshore windenergie. Dit zeegebied met een geraamde capaciteit van 3 GW windenergievermogen ligt in de Noordzee aan de zeegrens met Denemarken en is geschikt voor zowel vaste en drijvende fundamenten.

Binnen het consortium hebben Agder Energi en Vårgrønn elk een aandeel van 37,5%. GIG heeft de resterende 25%. Vårgrønn zal als project manager optreden.

Adger Energi is een vooraanstaande Noorse stroomproducent met waterkracht. Daarnaast beheert het bedrijf ook een regionaal gedeelte van het Noorse E-net. Vårgrønn is een Noorse ontwikkelaar van duurzame energieprojecten die opgericht is door het Italiaanse energiebedrijf Eni en het Noorse energiebedrijf HitecVision. GIG is de investeringsmaatschappij in groene energieprojecten van de Australische bank Macquerie.

Sørlige Nordsjø II

De offshore stroomkabel voor het zeegebied Sorlige Nordsjo II zal aan land komen in een regio waar Agder Energi beheerder is van het Noorse E-net en waar de offshore opgewekte stroom gekoppeld moet worden aan het E-net.

De tender is al sinds januari 2021 open voor deelname en heeft al veel deelnemende partijen aangetrokken. De winnaars van de 2 of 3 projectlicenties zullen in de loop van het eerste kwartaal 2022 bekend worden gemaakt. Bron: GIG

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.