Damen ontvangt derde FCS order van Taiwanese waterbouwer

| 16 november 2019

Damen Shipyards heeft opnieuw een order ontvangen voor de levering van een Fast Crew Supplier van Hung Hua Construction, Taiwan’s grootste baggeraar en waterbouwer. Het gaat om de FCS 2610, het karakteristieke catamaran design met Twin Axe bow . Eerder dit jaar ontving Damen al orders voor de levering van twee FCS 2710.

Hung Hua Construction wil een rol spelen in de opkomende offshore windsector in Taiwan.

De FCS 2610 is op voorraad bij Damen Singapore en kan na de laatste afbouwwerkzaamheden nog deze maand worden geleverd. De FCS 2610 kan twaalf mensen vervoeren (naast de crew) met een snelheid van ruim 25 knopen. Begin 2020 volgen de twee FCS 2710 schepen. Hung Hua heeft de intentie uitgesproken om in de zomer van 2020 nog twee schepen van het laatste type toe te voegen aan haar vloot.

De nieuwe schepen zullen door Hung Hua Construction’s dochteronderneming Dong Fang Offshore (DFO) gebruikt worden voor bemanningstransfers en onderhoudsdiensten in offshore windparken. DFO heeft een MOU getekend met het Britse High Speed Transfers Ltd (HST) dat ook verschillende FCS 2710 van Damen in gebruik heeft. HST gaat DFO ondersteunen  bij het opzetten van een veiligheidsbeheersysteem en het trainen van crew. Afbeelding: Damen

Tags: , , , , ,

Category: Offshore windparken, Onderhoud

Reacties zijn gesloten.