De Wolff Nederland wil 4 windturbines bij Staphorst plaatsen

| 16 maart 2016

Op 22 maart besluit het Waterschap Drents Overijssel Delta of ze akkoord gaan met het plaatsen van 4 windturbines langs de A28 in de gemeente Staphorst. In het coalitieakkoord uit 2014 staat geschreven dat 3 windturbines voldoende zijn.

Wethouders Krale en Faijer weten van de plannen van het Heerenveense bedrijf welke de plannen met agrariërs wil oppakken. Het gebied tussen Zwolle en Staphorst is ‘provinciaal zoekgebied’ als het gaat om windenergie. Er staan al elf molens. Maar de plannen staan nog in de beginfase en draagvlak voor het initiatief moet nog komen.

Waterschap Drents Overijssel Delta heeft voornemens om 1 van de windturbines te plaatsen in een weiland. En de inkomsten voor het beschikbaar stellen te benutten voor de uitvoering van haar taken.

“Het waterschap wil het verbruik van energie beperken” zegt bestuurslid De Jong van het waterschap. “We hebben zestien rioolwaterzuiveringsinstallaties. Windenergie geeft een substantiële bijdrage aan het tegengaan van klimaatverandering. Voor de beeldvorming: vier windturbines kunnen de volledige elektriciteitsinkoop van het waterschap opwekken.”

Een drietal windturbines bij Punthorst

Een drietal windturbines bij Punthorst

Bron: RTV Oost

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.