December 2011 beste windmaand Eneco

| 16 januari 2012
bron: Eneco

In de laatste maand van het jaar heeft Eneco de hoogste windenergieproductie ooit gedraaid. De opbrengst van winderige decembermaand staat gelijk aan het verbruik van een half miljoen huishoudens in december.

Dit is een kwart van het totale klantenbestand van Eneco. In december 2011 waaide het anderhalf keer harder dan het gemiddelde over de afgelopen tien decembermaanden, blijkt uit de cijfers van het CBS. Op land produceerden de bijna honderd Eneco-windturbines tachtig procent meer windenergie dan verwacht en op zee draaide Eneco’s Prinses Amaliawindpark vijftig procent meer productie.

Door de winderige december gaat 2011, ondanks een mager begin, voor Eneco de boeken in als een gemiddeld windjaar. Ook in de eerste dagen van het nieuwe jaar heeft het hard gewaaid. In de eerste week van januari werd in de Bilt een gemiddelde windsnelheid van 6,52 m/s gemeten. Gemiddeld ligt de windsnelheid op 3,5 m/s per jaar Een goed begin voor de windproductie van Eneco.

Windenergie is voor Eneco een belangrijke bron om haar duurzame doelstellingen te bereiken. Eneco heeft in de Benelux het afgelopen jaar vijf nieuwe windparken op land geopend. Ook dit jaar zet Eneco in op uitbreiding van de windproductie. Op land verwacht zij in de Benelux meer dan vijftig megawatt aan extra productie en ook op zee wordt hard gewerkt aan het uitbreiden van de capaciteit.

Category: Bedrijven, Windenergie

Reacties zijn gesloten.