DHSS’ IJmuiden offshore terminal wordt uitvalsbasis voor ingebruikstelling van Hollandse Kust Zuid windturbines

| 16 maart 2021
DHSS offshore terminal IJmuiden

© DHSS

De offshore logistieke terminal van DHSS aan de Volendamkade in de haven van IJmuiden zal als uitvalsbasis gaan dienen tijdens de ingebruikstellingfase van de 140 windturbines voor Vattenfall’s offshore windpark Hollandse Kust Zuid. De activiteiten starten naar verwachting in de tweede helft van 2022. Het project moet in 2023 gereed zijn.

Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) levert de 140 windturbines voor het 1,5 GW project dat op ongeveer 18 kilometer van de kust tussen Zandvoort en Scheveningen komt te liggen. Het project wordt gebouwd door Vattenfall. De Duitse turbinefabrikant levert 140 windturbines van het type SG 11.0-200 DD met 11 MW vermogen. SGRE heeft de terminal van de Nederlandse maritieme dienstverlener DHSS uitgekozen als rangeer-, opslag- en logistieke faciliteit voor het project. De offshore hub van DHSS ligt direct naast de nieuw gebouwde onderhoudsfaciliteit voor het windpark.

De activiteiten voor de installatie en inbedrijfstelling van de turbines starten naar verwachting in de tweede helft van 2022 en duren twaalf maanden. Cadeler’s installatieschip Wind Osprey vervoert de turbines vanaf de SIF-terminal op Rotterdam Maasvlakte naar de bouwsite. Het team van Siemens Gamesa dat zich bezig zal houden met het inbedrijfstellen van de turbines zal opereren vanuit DHSS’ offshore terminal in IJmuiden.

DHSS werkte ook samen met Siemens Gamesa in 2016, toen Siemens zijn turbines leverde voor het Gemini-windpark. Naast de faciliteit in IJmuiden heeft DHSS ook locaties in Den Helder en Eemshaven.

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.