Directiewijziging energiebedrijf Qurrent

| 16 november 2017

De directieleden Richard Klatten en Denis Slieker verlaten na vijf jaar energiebedrijf Qurrent. Nu de onderneming de opstartfase voorbij is, maakt de directie ruimte voor een nieuwe leiding die kan voortbouwen op het fundament dat de directie de afgelopen jaren heeft aangebracht.

Klatten en Slieker kwamen in juni 2013 aan boord bij Qurrent. Het bedrijf werd in 2017 voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland. Onder leiding van de tweekoppige directie maakte Qurrent een groeispurt door. De organisatie waar op dit moment 90 mensen werken, heeft nu 140.000 klanten.

Wim Meijer, voorzitter van de Raad van Commissarissen zegt in een toelichting: “Na overleg met onze aandeelhouder Stichting DOEN en de directie zelf, hebben wij ingestemd met hun vertrek. We zijn Richard en Denis zeer erkentelijk voor waar zij het bedrijf gebracht hebben. In korte tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een succesvolle toetreder op de energiemarkt en heeft het een belangrijke aanzet gegeven tot de energietransitie.”

Per 1 december 2017 start een nieuwe directie bij Qurrent, het groenste energiebedrijf van Nederland. Het nieuwe team bestaat uit Serge van Lier, Chris Woerts en Isabelle Spindler-Jacobs, in de rol van gedelegeerd lid van de Raad van Toezicht van aandeelhouder Stichting DOEN.

Van Lier (47) heeft jarenlange ervaring als financieel directeur bij de vergelijkingssite Independer. Spindler-Jacobs (51) heeft een sterke marketing- en sales-achtergrond, opgedaan bij onder andere Heineken. Woerts (58) is een ervaren commerciële marketeer op het snijvlak van sales, marketing, media en partnerships.

Qurrent maakt al sinds 2013 een groeispurt door. In ruim vier jaar tijd is het klantenbestand gegroeid naar 140.000 klanten die tegen inkoopprijs Nederlandse groene elektriciteit geleverd krijgen. Nu de onderneming de opstartfase voorbij is, bouwt de nieuwe leiding voort op het fundament dat de afgelopen jaren is gelegd door Richard Klatten en Denis Slieker die Qurrent per 1 december verlaten.

Onder leiding van het nieuwe team zal Qurrent in de komende periode nog meer mensen enthousiasmeren om groene energie af te nemen, energie te besparen en zelf op te wekken.

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.