Eerste grote commerciële offshore windpark in de VS bereikt financial close

| 16 september 2021
Eerste grootschalige commerciële offshore windpark in de VS bereikt financial close

Bron: Vineyard Wind

Vineyard Wind 1, het eerste offshore windpark op commerciële schaal in de VS, heeft financial close bereikt. Dit maakte eigenaar Vineyard Wind LLC, een joint venture tussen Avangrid Renewables en Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), gisteren bekend. 

In samenwerking met negen internationale en Amerikaanse banken, waaronder Bank of America, J.P. Morgan, BBVA, NatWest, Santander, Crédit Agricole, Natixis, BNP Paribas en MUFG Bank, is een senior dept van $2,3 miljard bijeengebracht om de bouw van het project te financieren. Vineyard Wind LLC is hierbij geadviseerd door Santander. De hoofdadviseur voor de financiering van het project was Norton Rose Fulbright.

De aankondiging volgt een paar maanden nadat het project goedkeuring kreeg van de federale regering. Deze mijlpaal stelt Vineyard Wind in staat om in de komende dagen en weken een notice to proceed aan haar aannemers te verstrekken, waardoor leveranciers kunnen beginnen met het inhuren, trainen en mobiliseren van mensen om zich voor te bereiden op zowel de on- als offshore bouw.

Vineyard Wind 1

Vineyard Wind 1 is gelegen op 15 mijl uit de kust van Martha’s Vineyard en zal het eerste offshore windproject op commerciële schaal in de Verenigde Staten zijn. Het project heeft een vermogen van 800 MW en zal bij gereedkomen een hoeveelheid elektriciteit opwekken dat vergelijkbaar is met het energieverbruik van meer dan 400.000 huishoudens en bedrijven in het Gemenebest Massachusetts.

De werkzaamheden op land zullen dit najaar beginnen in Barnstable, terwijl de offshore werkzaamheden in 2022 van start zullen gaan. De eerste stroom van Vineyard Wind 1 zal in 2023 aan het net worden geleverd.

GE Renewable Energy levert de windturbines voor het windpark. Het gaat om de levering van 62 van GE’s Haliade-X 13 MW turbines. Deze worden vervoert en geïnstalleerde door DEME Offshore US LLC, in partnerschap met FOSS Maritime Company LLC. Heerema is verantwoordelijk voor het vervoer en de installatie van de fundaties. Jan De Nul Group is samen met onderaannemer JDR Cable Systems, onderdeel van de TFKable Group, geselecteerd voor de levering en installatie van de inter-array kabels. Bron: Vineyard Wind

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd, Wereldwijd Windparken

Reacties zijn gesloten.