Eneco benoemt Bram Smeets als nieuwe directeur Strategy & Public Affairs

| 16 januari 2024

Bram Smeets Bron: Eneco

Eneco heeft Bram Smeets (39) benoemd als directeur Strategy & Public Affairs van Eneco. Smeets zal deze functie per 1 april innemen.

Smeets is momenteel partner bij de Nederlandse tak van consultancybureau McKinsey. Sinds 2016 geeft hij daar leiding aan twee teams op het gebied van de energietransitie en decarbonisatie: Global Energy Perspective en Sustainability Insights en is hij tevens chief economist voor het wereldwijde geïntegreerde energieperspectief.

As Tempelman, CEO van Eneco: “Namens de raad van bestuur heet ik Bram van harte welkom. Met zijn rijke ervaring op het gebied van strategieontwikkeling, zijn diepe kennis van de energietransitie en zijn inclusieve leiderschapsstijl ben ik ervan overtuigd dat Bram een waardevolle bijdrage gaat leveren aan de verdere ontwikkeling en implementatie van Eneco’s One Planet Plan.”

Bram Smeets: “Ik kijk er erg naar uit om de overstap te maken naar Eneco. Het is inspirerend om te zien hoe Eneco een voortrekkersrol vervult in het verduurzamen van ons energiesysteem, en met welke passie Eneco-medewerkers helpen om de energietransitie op vele gebieden te versnellen. Ik verheug mij erop om mede vorm te kunnen geven aan deze ambitieuze doelstellingen en de uitwerking daarvan.”

Als expert-partner adviseert Bram Smeets bij McKinsey bedrijven in de energiesector alsook overheden en investeerders, en heeft hij een leidende rol in het ontwikkelen van geïntegreerde marktperspectieven. Eerder werkte Bram in andere rollen binnen McKinsey en was hij actief bij adviesbureaus Ecofys in Utrecht en Ecomod Global Modelling in Brussel. Hij studeerde econometrie in Maastricht en is gepromoveerd in duurzame economie (sustainable economics).

Tags: , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.