Eneco neemt de middelgrote zakelijke klanten over van Essent

| 16 juli 2021
Eneco neemt middel grote zakelijke klanten over van Essent

© Eneco

Eneco kondigde vandaag aan dat het de middelgrote zakelijke klanten overneemt van Essent. De overname moet het energiebedrijf mogelijkheden bieden om de groei op de midzakelijke markt te realiseren en tevens de energietransitie te stimuleren. 

De overname wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de mededingingsautoriteiten en de (centrale) ondernemingsraden worden geraadpleegd. Eneco en Essent verstrekken geen financiële gegevens met betrekking tot deze transactie.

CO2-uitstoot van klanten helpen verminderen

Essent heeft zo’n 4.700 klanten in het middelgrote zakelijke segment. Na de transactie worden de klanten overgedragen aan Eneco. De contractvoorwaarden en tarieven blijven gelijk, maar Eneco zal de dienstverlening en de verlenging van de contracten gaan verzorgen.

Naast het beheer van de energievoorziening ontvangen de klanten straks ook advies over de mogelijkheden om hun CO2-uitstoot de komende jaren te verlagen.

Kees-Jan Rameau, Chief Strategic Growth Officer van Eneco: “Deze overname past binnen onze strategie om ons klantenbestand uit te breiden en zakelijke klanten te ondersteunen bij het verlagen van hun energieverbruik en CO2-emissies. Hierdoor kunnen we ons nog meer gaan richten op groei van duurzame energie en innovatieve oplossingen voor het zakelijk segment, zoals ZonOpDak, EnergieCoach en Zonnigladen. Door samen te werken kunnen we ervoor zorgen dat de energievoorziening in 2035 klimaatneutraal is.”

Suzan Schakenraad, Chief Commercial Officer en vanaf 1 augustus aanstaande CEO van Essent: “Essent kiest voor versterking van zijn succesvolle strategie om zich met energielevering en verduurzaming te richten op consumenten en op klanten uit het MKB-segment. Ons grootzakelijke cluster is relatief klein. Met de voorgenomen verkoop sluiten we de strategische heroriëntatie van onze zakelijke activiteiten goed af. We danken de betrokken medewerkers en wensen ze na voltooiing van de transactie alle succes bij Eneco toe.”

De Essent medewerkers die werken voor de middelgrote zakelijke klanten komen bij Eneco in dienst, aldus Eneco. Bron: Eneco

Tags: , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.