EWT en Northern Energy Capital helpen afgelegen gemeenschappen in Canada verduurzamen

| 16 augustus 2022

© EWT

De Nederlandse windturbineproducent Emergya Wind Technologies (EWT) is een strategische samenwerking aangegaan met de Canadese duurzame ontwikkelingspartner Northern Energy Capital (NEC) om duurzame energie oplossingen te ontwikkelen en te implementeren voor afgelegen gemeenschappen in heel Canada.

In het kader van de strategische samenwerking zullen de twee bedrijven met elkaar samenwerken op gebieden van wederzijds voordeel, zoals bedrijfsontwikkeling, marktontwikkeling en algemene marketinginspanningen.

De twee bedrijven zijn de samenwerking aangegaan na de succesvolle start van de bouw van het 4 MW windturbineproject op Haeckel Hill in Yukon Canada. Dit project wekt voldoende groene elektriciteit op om het equivalent van 650 huizen per jaar van stroom te voorzien gedurende de komende 20 jaar, terwijl het equivalent van meer dan 40 miljoen liter dieselbrandstof wordt bespaard gedurende de levensduur van het project. Belangrijk is dat het de meeste energie opwekt tijdens de winter, wanneer de vraag naar elektriciteit, die momenteel wordt geproduceerd door fossiele brandstoffen, het grootst is.

Met de strategische samenwerking willen de bedrijven verder inspelen op de groeiende vraag naar groene energie, met name door het compenseren van vervuilende en dure dieselbrandstof die de meeste afgelegen en geïsoleerde gemeenschappen in Canada van energie voorziet.

EWT is marktleider in de sub-1MW windturbinemarkt, met meer dan 700 geïnstalleerde turbines. Het bedrijf is marktleider in het Verenigd Koninkrijk en Italië en is momenteel hard op weg om een vergelijkbare positie in Noord-Amerika te verwerven.

“We zijn zeer verheugd om samen te werken met het team van NEC….” legt EWT’s CEO Carel Kok uit. “De onhoudbare kosten van diesel en de overduidelijke negatieve effecten van klimaatverandering worden het hardst gevoeld in de afgelegen gebieden. EWT deelt dezelfde waarden als NEC en is vastbesloten om een van de toonaangevende aanbieders in Noord-Amerika, met name Canada, te worden”, aldus Carel Kok. “Vandaag de dag is het meer dan ooit duidelijk dat energiezekerheid en de energietransitie van cruciaal belang zijn, niet alleen voor het milieu, maar ook om geopolitieke en humanitaire redenen. EWT & NEC hebben de mogelijkheid om een leidende rol te spelen in deze verandering en van grote waarde te zijn in een snel evoluerende industrie.”

NEC, met hoofdkantoor in Yukon, ontwerpt, ontwikkelt en levert kant-en-klare oplossingen voor duurzame energieprojecten die zijn ontworpen voor afgelegen en noordelijke gemeenschappen in Canada. Ook NEC wil haar marktaandeel in Canada vergroten.

“Voor NEC is dit een zeer belangrijke stap voorwaarts,” legt president en CEO Malek Tawashy uit. “Dit geeft ons bedrijf een gecombineerde kracht op de Canadese markt die ons zal helpen oplossingen efficiënter in te zetten als onze twee bedrijven samenwerken. Uiteindelijk stelt dit ons in staat om onze klanten in deze afgelegen regio’s effectiever van dienst te zijn.”

De twee bedrijven geven aan ook toekomstige onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden onderzoeken om de industrie te blijven leiden. Bron: EWT

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.