Facebook en Amazon investeren flink in windenergie

| 16 juli 2015

Facebook opent in Texas, Forth Worth een nieuw data-centrum (70 km2) waarvoor het sociale netwerk  voor ruim 500 miljoen dollar investeert om het van voldoende energie te voorzien. 

De constructie is inmiddels gestart en het windpark komt op circa 145 km afstand te liggen. Om het park te realiseren is Facebook de samenwerking aangegaan met Citigroup Energy, Alterra Power Corp. enStarwood Energy Group.

De constructie van het windpark komt overeen met het streven van Facebook om al haar datacentra op hernieuwbare energie te laten draaien. Het streven van de sociale netwerksite is om eind dit jaar al voor een kwart overgestapt te zijn op hernieuwbare energie.

Op het moment draaien al twee van de vier datacentra van Facebook op groene energie, dit zorgt ervoor dat Facebook in verhouding tot andere grote sites zeer milieuvriendelijk is, zo bleek uit een onlangs gehouden onderzoek van Greenpeace.

Net als Facebook investeert Amazon ook in een 208 mw windpark voor de stroomvoorziening van toekomstige clouddatacenters. Eind volgend jaar wil het bedrijf meer dan 40% van de energie halen uit hernieuwbare bronnen. De verwachting is dat per jaar 670.000 mw-uur aan stroom wordt geproduceerd (ca. 61.000 huishoudens).  Softwarebedrijven als Google, Apple, Facebook maar nu dus ook Amazon investeren flink in groene energie.

IMG_5301

Facebook opent nieuw datacentrum en de energie is opgewekt met windenergie

Bron: Newsfactor

 

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.