F&B Group en Certion gaan verder als Iver

| 16 juni 2022

Bart Thiele & Sjoerd Bartlema van Iver op WindDay 2022

F&B Group en Certion gaan samen verder onder de nieuwe naam Iver. Dat heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt op WindDay, het grootste jaarlijkse evenement in Nederland op het gebied van windenergie.

F&B Group en Certion fuseerden in september vorig jaar. De naamswijziging naar Iver is onderdeel van een bredere herpositionering van het bedrijf, dat met een sterke, eenduidige identiteit naar buiten wil treden.

Sjoerd Bartlema, CEO van Iver: “Onze nieuwe positionering is een logische keuze. Met dezelfde naam, missie en visie zijn we strategisch en financieel sterker. Ook doen we hiermee recht aan onze gezamenlijke cultuur en leggen we de basis voor verdere groei. Wij geloven dat we onder één naam meer zullen bereiken: in onze (internationale) markten en voor onze opdrachtgevers, maar ook op het gebied van duurzaamheid.”

F&B Group en Certion bundelen ruim 50 jaar aan expertise en ervaring. Naast de sterke synergie in dienstverlening vonden de bedrijven elkaar ook in hun gezamenlijke missie: met energie werken aan de wereld van morgen. Dat doet het bedrijf door samen met de leiders van de energietransitie hun duurzame missie waar te maken. “Hard werken om ambities te realiseren zit in ons DNA verankerd. Dit is dan ook de betekenis van de naam Iver,” stelt Bartlema. “Ijver en gezond verstand zijn basisprincipes om verantwoordelijk te werk te gaan en doelstellingen te behalen.”

Full-service partner in wind

Sinds de fusie is achter de schermen hard gewerkt aan het samenvoegen en optimaliseren van processen. Hierbij ligt de aandacht op het uitwisselen van kennis, het bundelen van expertise en het samenvoegen en versterken van de interne organisatie. Met een team van 75 collega’s levert Iver 24 uur per dag, 7 dagen per week full service aan windturbines. Iver kan inspringen in elke fase van de levenscyclus van een windturbine.

“De uitdagingen worden steeds complexer en de vraag wordt steeds groter. Onze mensen zijn ons belangrijkste kapitaal. Door deze intensieve samenwerking kunnen we nog meer investeren in de groei en ontwikkeling van onze mensen. Dat biedt veel nieuwe kansen. Ook moeten onze bedrijven een vertrouwde plek blijven om te werken, waar duurzaamheid en vernieuwing hoog in het vaandel staan. Het is gaaf dat we onze kennis van wind direct toe kunnen passen om de planeet te verduurzamen,” legt Klaas Meindertsma (CFO) uit.

Sjoerd Bartlema vult aan: “We werken optimaal samen met de natuur en richten onze bedrijfsvoering duurzaam in. Zo zijn we energiepositief en krijgen oude materialen bij ons een tweede leven. We hebben een sterke drive om hierin te blijven ontwikkelen. Dit doen we door bewust om te gaan met onze mensen en omgeving, maar ook door kritisch te kijken naar onze producten en supply chain. Wij vinden dat belangrijk, onze opdrachtgevers ook. Zij leiden de energietransitie en dat vraagt om partnerschap op alle vlakken.” De naamswijziging gaat per direct in. In de loop van de tijd zullen alle uitingen van F&B Group en Certion worden vervangen.

 

 

Tags: , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.