GE Vernova produceert eerste onshore windturbine in New York fabriek

| 16 november 2023

GE Vernova’s Onshore Wind business kondigde vandaag aan dat de eerste onshore windturbine is geproduceerd op de nieuwe assemblagelijn in Schenectady, New York, VS. De faciliteit produceert en assembleert de 6.1-158 onshore windturbine. Met een tiphoogte van bijna 200 meter is dit de grootste onshore turbine die ooit in de VS is geproduceerd.

© GE Vernova

 

De uitbreiding van de GE-faciliteit, die voor het eerst werd aangekondigd in mei 2023, werd mogelijk gemaakt door de toename van de marktvraag naar hernieuwbare energie die werd gecreëerd door de goedkeuring van de Inflation Reduction Act (IRA). De IRA biedt ook belastingkredieten voor fabrikanten die onderdelen van de gondel in de VS produceren en voor projecten die voldoen aan de vereisten voor binnenlandse inhoud, bepalingen die de investering van 50 miljoen dollar die GE in de nieuwe faciliteit heeft gedaan, zullen ondersteunen. De staat New York heeft ook toegezegd tot 2,5 miljoen dollar beschikbaar te stellen via het Excelsior Jobs Program van Empire State Development.

Als de faciliteit klaar is, zullen 200 geschoolde werknemers alleen al volgend jaar onderdelen produceren en assembleren voor meer dan 100 eenheden van GE Vernova’s werkpaard 6MW onshore turbine. De nieuwe assemblagelijn bevindt zich in hetzelfde gebouw als waar GE Vernova stoomturbines en generatoren voor haar gasbedrijf produceert. Het bedrijf assembleert onderdelen voor zijn andere onshore windturbine, het 3MW platform, in een faciliteit in Pensacola, Florida.

GE heeft meer dan 130 jaar ervaring in Schenectady, waar GE Vernova’s Gas Power, Onshore Wind en Global Research afdelingen gevestigd zijn.

GE Vernova heeft bijna 10 GW aan orders ontvangen en heeft wereldwijd meer dan 4 miljoen draaiuren gemaakt voor dit turbine platform. Er zijn meer dan 1.200 eenheden van deze krachtige, efficiënte 6,1 MW turbine in bedrijf en is daarmee de meest gebruikte 5 MW+ onshore windturbine van alle OEM’s met > 5 MW nominale vermogens, zo stelt GE Vernova.  Onshore Wind is volgens de American Clean Power Association al vijf jaar de nummer één leverancier van onshore windturbines in de Verenigde Staten en heeft momenteel een vloot van meer dan 57.000 geïnstalleerde windturbines over de hele wereld. GE Vernova

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.