Inpassingsplan en vergunningen voor Windpark Krammer blijven in stand

| 16 maart 2016

Windpark Krammer mag op en rond het Krammersluizencomplex worden aangelegd. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het rijksinpassingsplan ‘Windpark Krammer’ in stand gelaten en de bezwaren tegen de natuurvergunning en de omgevingsvergunning ongegrond verklaard. Dit blijkt uit een uitspraak van vandaag (16 maart 2016). Tegen de uitspraak is geen hoger beroep mogelijk.

In augustus vorig jaar is ook de SDE+-subsidie aan Windpark Krammer toegekend. Met deze uitspraak kan daadwerkelijk begonnen worden met de voorbereidingen voor de bouw. De verwachting is dat de bouw eind deze zomer start. Het is de bedoeling dat het park eind 2018 operationeel is.

Het rijksinpassingsplan ‘Windpark Krammer’ maakt een windpark met 34 windturbines mogelijk op en rondom het Krammersluizencomplex in de provincie Zeeland. Windpark Krammer is een burgerinitiatief van 4000 leden van de coöperaties Zeeuwind en Deltawind. Het wordt een windpark van en voor de regio. Zo wordt voor de duurzame ontwikkeling van de regio een windfonds ingericht. Het windpark wordt met een 150 kV‑verbinding aangesloten op Tennet-station Middelharnis.

De volledige uitspraak van de Raad van State is hier te vinden

N59 over de Grevelingedam

N59 over de Grevelingedam

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.