IX Wind opent kantoor in Tokio

| 16 mei 2020

IX Wind was betrokken bij het Taiwanese Formosa 1 offshore windproject. Bron: IX Wind

Consultant en engineering bureau IX Wind heeft een kantoor geopend in Tokio, Japan. Deze lokale aanwezigheid past in de strategie van het bedrijf om de activiteiten op de duurzame energie markt in de Azië-Oceanië regio uit te breiden.

IX Wind werkt al samen met Japanse ondernemingen als Eurus Energy, Obayashi, en JWD. Met het openen van een nieuwe kantoor Japan will het de markt verder verkennen. IX Wind geeft hierbij aan met name verder te bouwen op haar expertise in offshore wind. Deze expertise omvat onder andere;  owners engineer, due diligence, financiële modellering, prestatieverbetering, ontwerp, windturbine inspecties. Het bedrijf heeft Rob van Veen aangesteld om in het nieuwe kantoor werkzaam te zijn. Van Veen is al woonachtig in Tokio.

Eerder dit jaar tekende IX Wind al een MoU met het Duitse TÜV SÜD om samen te werken in de Japanse markt. Daarnaast kondigde IX Wind in maart van dit jaar aan dat het was geselecteerd om voor een offshore wind project de O&M kosten en strategieën te plannen en analyseren.

Aanwezigheid in Azië-Oceanië
Naast Japan is IX Wind ook actief in Taiwan, Korea en China. In 2018 opende het bedrijf ook al een kantoor in Taipei, Taiwan.

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.