Komst windpark Zaltbommel onzeker

| 16 november 2015

Afgelopen donderdag is er nog geen besluit genomen over het plaatsen van een windpark in Zaltbommel. De fracties van PvdA, GroenLinks en Frits van der Schans hadden hierom gevraagd. Overige fracties willen begin 2016 beslissen. 

In het bestuursakkoord streeft de gemeente Zaltbommel naar collectief oplossen en betaalbaar houden van energievoorzieningen. Wanneer op 1-1-2016 blijkt dat de afspraken van 16% duurzame energie in 2020 niet haalbaar is wordt de beslissing overwogen. 

“In december bespreken we dit in het college en dan komt het in januari naar de gemeenteraad”, aldus wethouder Ton van Balken. “Op dit moment is er al een maatschappelijke discussie over duurzaamheid bezig. In januari is de gemeenteraad weer aan zet. Dan komt het onderwerp windmolens ook weer aan de orde.”

De SGP is voorstander om naar de locatie Munnikenland te kijken. Een woordvoerder zegt hierover: “Windmolens zijn gewoon noodzakelijk in de toekomst. Maar wij zijn gebonden aan het coalitieakkoord, dus we gaan daar op dit moment nog niet van afwijken.”

Windparken Deil en Avri te Geldermalsen

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.