Lemmer thuisbasis onderhoud windpark Westermeerwind

| 16 februari 2015

Siemens heeft voor Lemmer gekozen als thuisbasis voor het onderhoud aan windpark Westermeerwind. Vanaf maart dit jaar wordt in de industriehaven in Lemmer een pand gehuurd, waarin een kantoor en een opslagruimte voor onderdelen worden gevestigd.

Tevens wordt een onderhoudsschip, een zogenaamd crew transfer vessel (CTV), afgemeerd in jachthaven De Punt. Er is voor Lemmer als thuisbasis gekozen vanwege de goede faciliteiten en bereikbaarheid, de gunstige ligging direct aan het IJsselmeer, de lokale voorzieningen en de mogelijkheid voor eventuele uitbreiding.

Vanaf dit voorjaar gaat Siemens de locatie in Lemmer (onderdeel van gemeente De Friese Meren) inzetten als centraal punt voor de coördinatie van het onderhoud aan windturbines. Lemmer wordt niet alleen thuisbasis voor het onderhoud gedurende 15 jaar aan windpark Westermeerwind in het IJsselmeer, maar ook voor het onderhoud aan windparken op land. In eerste instantie gaan er een kleine twintig mensen vanuit Lemmer werken, waarvan het merendeel afkomstig is uit de regio.

Siemens bouwt het zogeheten near shore windpark Westermeerwind langs de noordelijke en westelijke dijk van de gemeente Noordoostpolder. Na voltooiing, eind 2015 begin 2016, onderhoudt Siemens het windpark gedurende een periode van 15 jaar. Met zijn 48 windturbines gaat het windpark groene stroom verzorgen voor zo’n 160.000 Nederlandse huishoudens. Het levert daarmee een aanzienlijke bijdrage aan de verwezenlijking van de Nederlandse milieudoelstellingen: in het jaar 2020 moet 14 procent van de stroom afkomstig zijn van hernieuwbare energiebronnen.

pbEN-WESTERMEERWIND-LEMMER-2015

Bron: Siemens

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.