Meewind treedt toe als aandeelhouder van Groendus

| 16 juli 2021
Meewind treedt toe als aandeelhouder van Groendus

Meewind investeerde al in het zonnecentrale-project langs de A32

Investeringsfonds Meewind treedt toe als aandeelhouder van Groendus, het energienetwerk voor zakelijk Nederland. Meewind neemt plaats naast hoofdinvesteerder NPM Capital en de directieleden van Groendus.

Groendus werd begin maart dit jaar gelanceerd. Vijf gespecialiseerde energiebedrijven, hebben in Groendus hun krachten gebundeld. Het bedrijf wil door een vernieuwende integrale aanpak op slim besparen, zelf opwekken en direct in- en verkopen zakelijk Nederland verduurzamen en zo de energietransitie versnellen. Het ontwikkelde hiervoor de innovatieve Energiemarktplaats waar vraag en aanbod van groene stroom op basis van uurlijkse gelijktijdigheid gekoppeld worden, zonder tussenkomst van traditionele energieleveranciers.

Eerder investeerde Meewind, al in afzonderlijke, zonne-energie gerelateerde projecten van Groendus. Het investeringsfonds is ook bekend door zijn eerdere investeringen in windparken. Als toetredend aandeelhouder investeert Meewind nu bewust in de totaalpropositie van Groendus, omdat Groendus op een innovatieve manier vorm geeft aan de verduurzaming van zakelijk Nederland, aldus Meewind.

Willem Smelik, oprichter van Meewind, over de investering: “Wij zijn voortdurend op zoek naar sterke partners om onze beleggers optimaal te bedienen met rendabele investeringen die concreet bijdragen aan de energietransitie. Onze eerdere ervaring met Groendus bij projectfinanciering en de innovatieve visie van Groendus op de energietransitie geven ons het vertrouwen in Groendus een dergelijke partner te hebben gevonden. De wisselwerking met de directie van Groendus en hoofdinvesteerder NPM Capital zien wij als een solide en vruchtbare basis waarop we onze succesvolle samenwerking de komende jaren graag uitbreiden.”

Ervaring in de duurzame energietransitie

Meewind fungeert met zijn uitgebreide kennis en ervaring over de energietransitie als belangrijk klankbord voor Groendus. De investering stelt Groendus bovendien in staat verder te groeien en daarmee de energietransitie in Nederland te versnellen.

René Raaijmakers, algemeen directeur Groendus: “Met Meewind krijgen we een investeerder aan boord met veel ervaring in de duurzame energietransitie. Samen met NPM Capital vormen zij een waardevolle combinatie van gedreven en kapitaalkrachtige aandeelhouders op het gebied van duurzame energie. En, niet geheel onbelangrijk, door de jarenlange relatie op projectbasis heb ik er het volste vertrouwen in dat we een bijzonder prettige samenwerking tegemoet gaan.” Bron: Groendus/Meewind

Tags: , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.