MME Groep beschermt grootste offshore windpark Belgie tegen corrosie

| 16 maart 2017

MME Group en Van Oord hebben onlangs een contract getekend voor kathodische bescherming van het Norther Offshore Windpark. Het contract betreft het ontwerp, de levering en de inbedrijfstelling van Impressed Current Cathodic Protection (ICCP) systemen voor de 44 monopile windturbinefundaties en de fundatie van het Offshore High Voltage Station van het windpark.

 

De tekensessie vond plaats op het kantoor van Van Oord in Gorinchem. Piet Moerland, General Manager van de Divisie Kathodische Bescherming van MME Group: “Na succesvolle levering en functioneren van onze ICCP-systemen voor de grootste Duitse en Nederlandse Offshore Windparken (Bard Offshore 1 & Gemini) zijn wij vereerd te mogen bijdragen aan “A Longer Life” voor het grootste Belgische park.

 

Met meer dan 10 Europese Offshore Windparken die met onze systemen beschermd worden is dit contract een duidelijk gevolg van onze toewijding aan klantgerichte en hoogwaardige oplossingen.”
Het Norther Offshore Windpark zal een totale capaciteit van 370 MW krijgen en wordt gebouwd in het Belgische gedeelte van de Noordzee, binnen de Belgische Exclusieve Economische zone op zo’n 23 km van Zeebrugge.

De concessie voor het park is in 2009 verleend. Vanaf dat moment is de ontwikkeling van het project begonnen. Van Oord is de hoofdaannemer voor het ontwerp, de inkoop, levering en installatie van de fundaties, het Offshore High Voltage Station en de inter-array- en exportkabels.

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.