Offshore Wind Innovation Challenges bekend

| 16 mei 2019

Offshore Wind Innovators heeft de uitdagingen voor  de 2019-editie van de Offshore Wind Innovation Challenge bekend gemaakt. Het gaat om 4 uitdagingen. Nederlandse start-ups en MKB bedrijven kunnen tot 10 juni hun mogelijke innovatieve oplossingen indienen.

Deutsche Windtechnik  heeft twee uitdagingen aangedragen. Het bedrijf is op zoek naar een oplossing om de huidige spanning de bouten te meten, op de assemblage ankers van de windmolen,zonder dat de lengte van de bolt bekend is. Daarnaast is Deutsche Windtechnik ook op zoek naar een middel om bouten en moeren tegen corrosie te beschermen.

TKI Wind op Zee en TKI Maritiem vragen om oplossingen voor CO2 neutrale scheepvaart voor de windindustrie. Het gaat hier met name over de Crew Transfer Vessels (CTVs) en Service Operation Vessels (SOVs).

Van Oord: roept op om een methode te ontwikkelen om de bubbels uit de ventieltjes (nossels) van het Big Bubble Curtain te controleren, dat fungeert als geluidsbarrière tijdens het heien van windmolenfunderingen op zee.

Een voorwaarde van de challenge is dat de aangedragen concepten/oplossingen binnen 6 maanden ingezet moeten kunnen worden. Gedurende de zomer vinden er een bootcamp en masterclass plaats. Op 12 september is de finale.

De Offshore Wind Innovation Challenge heeft als doel om offshore wind betaalbaarder, duurzamer en betrouwbaarder te maken. De winnaar van de 2018-editie was Ridderflex. Het bedrijf ontwikkelde een nieuwe fender voor SeaZip.

Update 24-05-2019

Tags: , , , , ,

Category: Offshore windparken

Reacties zijn gesloten.