Opmerkelijk: Alternatief plan windpark Meeden

| 16 juni 2015

Burgemeester Rein Munniksma van Menterwolde weet te melden dat het misschien mogelijk is om een andere locatie voor het toekomstige windpark te vinden. Munniksma sprak met gedeputeerde Homan en de buurgemeenten Oldambt en Veendam.

Opmerkelijk is het wel omdat de vorige gedeputeerde Moorlag meermaals heeft beweerd dat er buiten de 6 varianten geen andere mogelijkheden zijn. Bovendien was er geen tijd meer omdat de windturbines in 2020 moeten draaien.

Munniksma erkent dat er weinig tijd is: ‘Het is 5 voor 12. Maar de problemen die hier spelen, spelen ook in Friesland, Drenthe en andere provincie’s. Volgens hen zoekt minister Kamp op dit moment bestuurders in de regio op om samen te zoeken naar oplossingen.

Welke locaties het zijn daar wil Munniksma nog geen uitspraken over doen. De windturbines mogen niet meer overlast veroorzaken dan variant het windmolenpark bij Meeden dat zoveel weerstand oproept. Volgens de burgemeester staat vast dat de windmolens in de regio geplaatst gaan worden, maar is er met goede argumenten misschien wel een aanpassing mogelijk. ‘In die zin is er een sprankje hoop voor de tegenstanders van het windpark bij Meeden’.

Minister Henk Kamp heeft aangekondigd dat hij op korte termijn naar Meeden komt om met belanghebbenden te spreken. Storm Meeden, dat actie voert tegen de komst van de windmolens, heeft geen hoge verwachtingen van het bezoek. Volgens woordvoerder Jan Hendriks zal het bijna onmogelijk zijn een variant te vinden die kan rekenen op draagvlak onder de bevolking.

In plaats van windmolens wil hij vol inzetten op een zonnepark. Volgens hem is er inmiddels toestemming van de gemeente Menterwolde om op de oude crossbaan in Zuidbroek een innovatief zonnepark van 2,8 hectare te ontwikkelen.
meeden

Bron: RTV Noord

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.