Parkwind zet Evacuator afdalingssysteem in bij Northwester 2 offshore windpark

| 16 maart 2023

Bron: TeSuCon

De Belgische windparkontwikkelaar Parkwind en TeSuCon BV hebben een contract getekend voor de levering van de Evacuator, een evacuatie afdaal systeem dat zorgt voor een eenvoudige, snelle en veilige afdaling van windturbines.

Parkwind laat de Evacuator installeren op de 23 Vestas V164 offshore windturbines van zijn offshore windpark Northwester 2 dat sinds 2020 operationeel is in het Belgische deel van de Noordzee.

De Evacuator is een ultramodern evacuatiesysteem ontworpen om mensen in noodsituaties veilig en snel te laten ontsnappen. Het ontwerp bevat verschillende geavanceerde functies waardoor het optimaal kan functioneren in windturbines.

De Evacuator werkt volledig automatisch zonder gebruik te hoeven maken van stroom, is eenvoudig te bedienen en is brandbestendig. Dit zorgt ervoor dat personen in noodsituaties zoals brand eenvoudig en snel kunnen ontsnappen. Dit is van levensbelang voor monteurs op grote hoogte die tijdens paniek en stresssituaties zoals een brand in een windturbine maar een paar seconden hebben om te vluchten.

“Met deze overeenkomst treedt Parkwind op de voorgrond als een echte leider door de veiligheid en de overlevingskansen van hun windturbinetechnici significant te verbeteren, we zijn bijzonder trots en blij dat het Evacuator, brand- en paniekbestendig, vluchtafdalingssysteem, de veiligheid en de overlevingskansen van de technici die hoog in de gondel werken om onze windturbines draaiende te houden, aanzienlijk zal verbeteren”, aldus het bedrijf via sociale media.

Zie ook onderstaande video voor de werking Evacuator systeem.

Bron: TeSuCon

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.