RACING AEOLUS gaat 17 aug. van start

| 16 augustus 2011
bron: Windenergyevents2011

RACING AEOLUS 2011, race tegen de wind in Den Helder – RACING AEOLUS, de internationale wedstrijd van Wind Energy Events start 17 augustus 2011 in Den Helder.

Deelnemers aan de wedstrijd laten met creatieve en innovatieve ideeën zien dat het mogelijk is om met een voertuig, een Wind Powered Vehicle, tegen de wind in te rijden met behulp van diezelfde wind.

RACING AEOLUS is een competitie voor het ontwerpen van het beste Wind Powered Vehicle (WPV): een voertuig voorzien van een rotor. De WPV mag maximaal 4 meter lang, 2 meter breed en 3,5 meter hoog zijn. De rotor heeft een maximale oppervlakte van 4m2. Het voertuig moet tegen de wind in kunnen rijden en kan een maximale snelheid bereiken die ongeveer gelijk is aan de windsnelheid (windkracht 4 bijvoorbeeld = 20 tot 28 km per uur).

Van 17 t/m 21 augustus komen er elf teams van uit de hele wereld naar Den Helder om wederom tegen elkaar te strijden met hun hightech voertuigen. Deelnemers zijn (veelal) technische studenten uit onder andere Turkije, Duitsland, Denemarken, Canada en natuurlijk Nederland. De winnaars ontvangen prijzen in diverse categorieën. Het parcours wordt uitgezet op de zeezijde van de dijk, tussen Landsend en Huisduinen.

Op dit traject kan bij vrijwel elke windrichting een deel van de race met tegenwind worden verreden. De deelnemers kwalificeren zich in een afvalrace. De finalisten strijden op zaterdag 20 augustus om de AEOLUS CUP. In de zomer van 2008 werd de eerste editie van Racing Aeolus georganiseerd in Nederland door ECN en de vereniging Windenergy Events (WEE).

In 2009 en 2010 heeft de race plaatsgevonden in Denemarken. Meer informatie ? www.windenergyevents2011.com

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.