RWE kiest Siemens Gamesa als voorkeursleverancier voor offshore windpark Thor

| 16 januari 2023

© Siemens Gamesa

Begin januari j.l. tekende het Duitse energiebedrijf RWE een overeenkomst met Siemens Gamesa als voorkeursleverancier voor de windturbines van het 1.000 MW offshore windpark Thor bij Denemarken.

Het gaat om 72 offshore windturbines van het Siemens Gamesa vlaggenschip, de SG 14-236 DD met 14-15 MW vermogen, 236 m rotordiameter, 43.500 m2 rotoroppervlakte en Direct-Drive aandrijfsysteem. De overeenkomst bevat ook afspraken over een servicecontract. Een en ander is nog voorwaardelijk tot RWE de definitieve investeringsbeslissing heeft genomen.

De locatie van Thor is ca. 22 km ten westen van de plaats Thorsminde aan de Deense noordzeekust. Offshore zullen de installatiewerkzaamheden 2026 opgestart worden. Eind 2027 zal het windpark volledig operationeel zijn. Esbjerk wordt de basishaven tijdens de installatie. In de operationele fase wordt Thorsminde de basishaven. Geschat wordt dat service en onderhoud in de operationele fase 60 permanente banen oplevert.

RWE ontving in december 2021 de concessie voor de realisatie van het Deense offshore windpark Thor van de Danish Energy Agency (Energistyreisen). De Danish Energy Agency maakt deel uit van het Ministry of Climate, Energy and Utilities. Bron: Siemens Gamesa

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.