SeaTwirl en Kontiki Winds verkennen mogelijkheden om offshore wind te implementeren in nieuwe en bestaande olie- en gasactiva

| 16 mei 2023

Offshore wind technologie ontwikkelaar Kontiki Winds en SeaTwirl, de ontwikkelaar van verticale as-windturbines, hebben een MoU (Memorandum of Understanding) gesloten om nieuwe mogelijkheden in de markt te verkennen, om offshore wind te implementeren in nieuwe en bestaande olie en gas activa en micro grid toepassingen.

Kontiki Winds, een Havfram bedrijf, is een early-stage offshore wind ontwikkelaar en elektrificatie enabler. Kontiki Winds erkent de toenemende vraag naar elektrificatie in een breed scala van industrieën, en is in het afgelopen jaar een samenwerking aangegaan met een reeks complementaire technologie en service bedrijven om hun elektrificatie capaciteiten te verbeteren.

Het bedrijf heeft veel kennis over het het elektrificeren van offshore activa met windenergie en SeaTwirl’s verticale as windturbinetechnologie is geschikt voor dergelijke toepassingen. “Met SeaTwirl hebben we een in de praktijk geteste oplossing gevonden voor Offshore Wind Generatie die een leemte vult in het huidige marktaanbod. Wij geloven dat gedecentraliseerde, gemakkelijk te installeren en lokaal geproduceerde energie een sleutelrol zal spelen in de toekomstige energiemix en kunnen niet wachten om dit verder te verkennen met SeaTwirl”, zegt Eyvin Svendsen, VP Electrification Kontiki Winds.

In hun samenwerking gaan de bedrijven kijken hoe ze de decarbonisatie van Olie & Gas, viskwekerijen, ontziltingsinstallaties en/of andere kleinschalige toepassingen die momenteel gebaseerd zijn op fossiele brandstof elektriciteitsproductie  kunnen versnellen. Bron: SeaTwirl

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.