Shell en Gulf Wind Technology werken aan windturbine voor de Golf van Mexico

| 16 maart 2023
Shell (via LLC) en Gulf Wind Technology (GWT), specialist in rotortechnologie voor windturbines in de Verenigde Staten, zijn een strategische samenwerking aangegaan voor de oprichting van het Shell Gulf Wind Technology Accelerator-programma. Dit programma onderzoekt de mogelijkheden voor ene geschikte offshore windturbine in de Golf van Mexico.

Shell investeert 10 miljoen dollar in het project. De partners lopen hiermee vooruit op de ontwikkeling van offshore windenergie in de regio. De windomstandigheden in de Golf van Mexico, met seizoensgebonden orkaanomstandigheden en matige gemiddelde windsnelheden, zijn uitdagender dan in de regio’s waar op dit moment offshore wind wordt ontwikkeld en vereisen daardoor een nieuwe benadering van technologie, aldus James Martin, GWT CEO.

De samenwerking omvat de toepassing van nieuwe technologieën op een demonstratieturbine vanaf 2024, bedoeld om de eerste reeks geoptimaliseerde technische oplossingen voor een windturbine die specifiek is voor de Golf van Mexico te ontwikkelen, te testen en te implementeren.

De Shell Gulf Wind Technology Accelerator wordt een belangrijke stimulans voor windenergie in de regio en combineert onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologieën met de eerste technologiegerichte onderwijs- en opleidingsfaciliteit voor de ontwikkeling van arbeidskrachten in de Golf van Mexico om de leercurve voor offshore windenergie te versnellen.

“Shell is al meer dan zes decennia actief in de Golf van Mexico en heeft een lange geschiedenis van het ontwikkelen van energieprojecten, waaronder het bevorderen en bewijzen van diepwatertechnologieën”, zegt Amanda Dasch, Vice President Shell Offshore Power Americas. “Wij zien mogelijkheden om hetzelfde te doen voor offshore windenergie in deze regio en zijn er trots op de 5GW offshore winddoelstelling van Louisiana tegen 2035 te ondersteunen. Deze investering van $ 10 miljoen voor het Shell Gulf Wind Technology Accelerator-programma stelt ons in staat de ontwikkeling van offshore windenergie in de Golf te bevorderen en de lokale windindustrie opleidingsmogelijkheden te bieden. Het bouwt ook voort op onze steun aan andere regionale onderwijsinstellingen, waaronder de Louisiana State University (LSU). In juni 2022 heeft Shell 27,5 miljoen dollar geïnvesteerd om het LSU Institute for Energy Innovation op te richten en de bouw van het LSU Our Lady of the Lake Interdisciplinary Science Building mogelijk te maken.” Bron: Gulf Wind Technology

 

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.