SPIE en Strukton Groep bereiken overeenstemming over voorgenomen verkoop Grid Solutions-activiteiten van Strukton Systems

| 16 november 2023

SPIE en Strukton Groep hebben overeenstemming bereikt over de voorgenomen verkoop van de Grid Solutions-activiteiten van Strukton Systems.

De overname versterkt de positie van de energiedivisie van SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, in het Oosten van het land en door de toevoeging van het kundige team van Strukton, staat SPIE klaar om de energietransitie in Nederland verder vorm te geven. Voor Strukton, Europese dienstverlener op het gebied van duurzame infrastructuur, met een focus op groen transport en elektrificatie, is de verkoop een logische stap in de verscherping van de strategische focus op duurzame infrastructuur.

De activiteiten van Grid Solutions, onderdeel van Strukton Groep, houdt zich bezig met nieuwbouw, uitbreiding en renovatie van hoogspanningsstations en middenspanningsinstallaties, evenals service & onderhoud-activiteiten, waaronder inspecties en onderhoud en 24/7 hulp bij storingen. Het bedrijfsonderdeel opereert met ruim 100 medewerkers voornamelijk op de Nederlandse markt en is gevestigd in Hengelo (Oost-Nederland). De Grid Solutions-activiteiten genereerde bijna 28 miljoen euro omzet in 2022 met een goede winstgevendheid.

Peter Paasse, divisiedirecteur van SPIE Nederland: “De activiteiten van Grid Solutions vullen die van ons naadloos aan. Deze overname betekent een extra stap in onze ontwikkeling in Nederland. Het stelt SPIE in staat om de belangrijkste netbeheerder van Nederland verder te ondersteunen in zijn vele projecten op het gebied van elektrificatie. Ik kijk ernaar uit om nieuwe, waardevolle experts aan ons team toe te voegen. De snelle integratie van de activiteit zal bijdragen aan de winstgevende en duurzame groei van SPIE.”

Onder voorbehoud van overeenstemming met derden, zal de transactie naar verwachting in december 2023 plaatsvinden. Bron afbeelding: SPIE

Tags: , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.