Swiss Life neemt 20% aandeel in Borssele III & IV

| 16 september 2022
Swiss Life neemt 20% aandeel in Borssele III & IV

©Blauwwind

Vermogensbeheerder Swiss Life Asset Managers heeft namens haar investeerders een belang van 20% verworven in Borssele III & IV, een volledig operationeel offshore windpark op 55 km van de haven van Vlissingen in Nederland.

Swiss Life Asset Managers heeft tegen een onbekend bedrag  aandelen overgenomen van vermogensbeheerder Partners Group, een van de partners in het Blauwwind consortium met 45%. Andere partners zijn Shell (20 %), Eneco (10 %), INPEX (15%) en Luxcara (10%). Partners Group behoudt 20% belang.

Het windpark Borssele III & IV heeft een geïnstalleerd vermogen van 731,5 MW en is sinds februari 2021 volledig operationeel. De 77 Vestas V164-9,5 MW turbines hebben de capaciteit om jaarlijks voldoende stroom te produceren dat vergelijkbaar is met ongeveer 2,3% van de Nederlandse elektriciteitsvraag.

Het windpark wordt de nieuwste toevoeging aan de portefeuille van Swiss Life Asset Managers in de sector duurzame en schone energie. Volgens de vermogensbeheerder is offshore wind een sleuteltechnologie voor de Europese energietransitie. Hun beleggers kunnen met deze investering profiteren van stabiele kasstromen, beschermd door een goed ontworpen Nederlandse subsidieregeling, volgens Marc Schürch, Head Renewable Energy International bij Swiss Life Asset Managers.

De transactie omvat een earnout-mechanisme om rekening te houden met een volatiel energieprijsklimaat en marktonzekerheid. De voltooiing van de transactie is afhankelijk van de gebruikelijke wettelijke goedkeuring. Swiss Life Asset Managers werd geadviseerd door Voltiq als financieel adviseur en Norton Rose Fulbright als juridisch adviseur. Bron: Swiss Life Asset Managers

Tags: , , , , , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.